Blog
petak, srpanj 3, 2009

Dragi moji blogeri...... oni koji su još uvijek tu. Evo nas konačno u kratkim rukavima. Iz dana u dan rastemo, bar Josip raste, i uskoro puni godinu dana. Nevjerojatno za nas, ne znamo kako vama to zvuči. On je za mene i mog dragog još uvijek beba iako grize kao mačak. Mazimo ga i pazimo, puno se igramo, no Josipova pažnja i koncentracija svakim je danom sve veća i veća. Već ima i posebne crtiće koje voli gledati, a o akrobacijama da i ne govorim. Pravi svoje prve korake ali se još ne usudi sam hodati. Drži se jednom ručicom za mamu ili tatu, voli društvo, djecu ali i životinje. Na pse se raspameti a mace ganja sve u šesnaest. Naša sreća je s njim neopisiva a vama ostaje da ga na ovim fotkama malo bolje upoznate.sandra28sb @ 23:31 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
petak, svibanj 8, 2009


Živi, zdravi, sretni...... javimo vam se čim prije!!!!!!!!!
sandra28sb @ 11:03 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 10, 2009

Od svih dana unazad mjesec i pol ja izaberem dan kada se na blogeru pojave problemi i moj post zajedno sa slikama nestane u vidu magle. No dragi moji ne želim da to tako ostane.
Iako se ništa nije posebno događalo u bližoj prošlosti, neke su situacije zabilježene fotoaparatom. Danas je Josipu točno osam mjeseci. Ni njega u proteklom razdoblju nije zaobišao kašalj a ni prehlada. Jadniče malo i danas mu curi nosić. No hvala Bogu jede redovno. Omiljena mu je hrana špinat i voćne kašice. Nema još ni jedan zubić, no svaki ga dan isčekujemo. Kao i svaka druga beba, vrlo je razigran, znatiželjan i kod kuće vrlo aktivan. Voli se voziti u sjedalii u kojoj često i zaspe. Tata se odlično snalazi s njim već skoro dva mjeseca, što je za svaku pohvalu. Iskreno, nisam niti sumnjala da će njih dvojica imati problema u druženju dok sam ja na poslu. U posljednje vrijeme im čak niti ne dosađujem dok sam na poslu, jer znam da su obojica u sigurnim rukama.
I za kraj ovog ponovnog javljanja evo i nekoliko fotkica.

sandra28sb @ 19:20 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 25, 2009

Vrijeme leti kao da ima krila, za ne povjerovati. Josipu je danas punih šest i pol mjeseci. Prošli tjedan bili smo u savjetovalištu. Dječak je težak 8350g, i dug je 68cm. Pedijatrica ga je nahvalila i pomalo se čudila koliko je napredan. Dobio je dvije inekcije i prošli smo bez temperature, zahvaljujući čepićima preventivno stavljenim po savjetu liječnice i oblozima koje sam mu stavljala na obje nogice po povratku kući. Sudeći po tome kako on reagira na inekcije izgleda da je na tatu jer je i on bez problema podnosio redovno cijepljenje, hvala Bogu na tom naslijeđu.

Već mjesec i pol dana dječak se hrani raznim kašicama a mlijeko - Bebimil 2 pije samo ujutro i navečer, sad već pokušava i to izbjeći no mi mu polako uvodimo i kupovno mlijeko obogaćeno vitaminima. Juhicu jede već skoro dva mjeseca, posebno nedjeljom kad smo na ručku kod jedne i druge bake. Probao je on i sladoled, lubenicu ali i pio kokosov sok iz kokosa. Sve u svemu uskoro će hrana biti sve sličnijia hrani koju i mi jedemo a on već izvjesno vrijeme broji nama svaki zalogaj kad mi jedemo. Vrlo je razigran, ne smijemo ga ispustiti iz vida na krevetu. Gleda pomalo televiziju i vrlo je veselo dijete.

A ja? Već sam se gotovo navikla da idem na posao. zahvaljujući Josipu i tata i ja se uspijemo naspavati pa nam dani uopće nisu naporni već naprosto uživamo. Njih dvojica se izvrsno snalaze jedan s drugim. Kada bi ga mogli vidjeti i drugi očevi poveli bi se njegovim primjerom i također možda ostali sa svojim anđelima kod kuće. No ipak je sve to individualno. Znam samo da mom dragom sve to čini veliku radost i zadovoljstvo.
Na kraju mog javljanja kao i uvijek nekoliko svježih sličica i veliki pozdrav od dvoje velikih i jednog malog sretnog bića veselih okica i predivnog osmijeha.
sandra28sb @ 18:53 |Komentiraj | Komentari: 37 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 13, 2009

Evo nas dragi naši blogeri ponovno s vama. Kod nas kao i kod Vas stigla Nova 2009. i mi se već upustili u velike promjene. Josip raste, zdrav je iako je za Božić bio malo bolestan no nekako smo to već malo i zaboravili iako se nismo opustili. Njegovo nam je zdravlje najvažnije. Ja sam počela jučer raditi a tata je sada s bebom na porodiljnom.
Sve u svemu njima dvojici je jako zanimljivo. Znam da je mali Jopi u sigurnim rukama i da mogu s lakoćom otići na posao i ne brinuti se previše. Moram priznati nedostaje mi moja mala beba, njegovi osmijesi i radosni već grleni osmijeh. Djeca osjete odvajanje to sad jako dobro vidim i osjetim. Gledala sam ga kako je dočekivao tatu na povratku s posla a sada to još bolje vidim i osjetim kad se ja vratim kući. Srećom da moj posao nije jako naporan pa mi povratak i igra s njim ne zahtjeva veliki napor niti osjećam veći umor. Sve to rješava kavica i dobro jelo i nastavljam dalje gdje sam stala prije negoli sam otišla od kuće.

Nekako me baš i nema često ovdje, vjerojatno se to neće još izvjesno vrijeme ni promijeniti no i da vam se svaki dan javljam mogla bih samo pisati o svojoj sreći za koju molim Boga samo neka traje jer uistinu smo blagoslovljeni s Josipovim dolaskom u naš život.. Stoga, do nekog novog idućeg javljanja budite mi zdravi, veseli i sretni baš kao i nas troje.
sandra28sb @ 17:05 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
petak, prosinac 26, 2008sandra28sb @ 14:34 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 18, 2008

Dugo me nije bilo ovdje, ali svakodnevno sam bila s vama iako samo u mislima. Mi se polako pripremamo za blagdane i dolazak zime. Hvala Bogu dobro smo. Josip malo kašljuca, ali zato ćemo okriviti ovo ružno vrijeme. Pravi je veseljak. samo se smije i igra s nama.
Ja se pripremam za skori povratak na posao iza Nove Godine a za to najviše moram okriviti naš sustav koji nam ništa dobro ne pruža. Srećom da je moj posao ipak malo drugačije prirode pa nam Josip neće osjetiti veliko mamino odsustvo. Dolazakom blagdana malo ćemo zaboraviti na sve ružno i mislit ćemo da nam iduća godina i neće biti tako loša kako ju nam predviđaju. Mladi smo ... tješimo se s time.
Bar je Josip mlad, a nas neka posluži zdravlje i sreći nikad kraja, nije bitno koliko smo kratki ili dugi s novčićima jer nije sve u novcu ima nešto i u ljubavi, prijateljstvu. Ostajte nam dobri i zdravi do našeg ponovnog javljanja( skorog nadamo se).

sandra28sb @ 11:32 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, studeni 29, 2008

Veliki pozdrav svima vama šalje vam sretna obitelj.
sandra28sb @ 22:40 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 17, 2008

10.srpnja prestah biti narcisoidna i postah majka kojoj svaki dan postade najljepši.
Rođendan mi postade svaki dan ispunjen Josipovim osmijesima.
Hvala svima koji su zaključili ili se sjetili mog rodnog dana.

Josipu je sada već 4 mjeseca. danas smo bili kod pedijatrice na redovnoj kontroli i inekciji.
Sve je u redu, čak je i napredniji od djece njegove dobi. Nama je ipak najbitnije da je on zdrav i da se dobro razvija.


sandra28sb @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
utorak, studeni 11, 2008

Kako vrijeme leti.................

11.11.1974.


a sad je već 2008. uffffff......
sandra28sb @ 01:03 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 5, 2008

Hvala dragoj prijateljici iz Ploča na darovima za našeg malog anđela.Što kažete na našeg malog frajera??Ova slika zaista sve govori.....Kada kadica postane premala dogodi se kupanje s mamom ali i tatom.Iako ima tek nepunih četiri mjeseca svom tati se raduje svaki dan kad dođe kući s posla.

sandra28sb @ 13:58 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 2, 2008
 
koji više ne hodate ovozemaljskim stazama........
bako moja...... obiđoh mjesto tvog posljednjeg počivališta... i temelje gdje nekad bješe tvoj topli dom....

djede moj ..... sjećanja su još svježa na tvoje topli pogled i drag glas dok si mi govorio o životu......

Mato ..... još uvijek ne vjerujem da te nema tamo gdje te voljeh sretati... uvijek nasmijanog i spremnog za šalu

Gorane....... prolaze godine.... a ti si još uvijek prisutan u stanu svoje majke kao da nikada nisi ni otišao među anđele....

prijetelji moji dragi..... prijateljice moja i mentorice Daria.... uspomene nikad neće ugasnuti......

bako Anka... .... i biološki oče.........hvala vam.......

Toše.......... tvoj glas i tvoja dobrota plemenitog srca nikada neće biti zaboravljena........ živiš vječno kroz svoje pjesme.....


sandra28sb @ 22:46 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 27, 2008

Lijep je i ugodan osjećaj pobijediti ... pa makar to bilo i u izboru za blog dana. Vikend je bio zanimljiv no bez nekih većih očekivanja jer su nominirani bili puno jači od mene. Čestitke pobjedniku!!
Uskoro će biti dvije godine mog blogovanja ovdje i čast mi je kada i sada nakon toliko vremena netko nov dođe na moj blog.... Istina..... nemam baš toliko vremena kao na početku za ove stranice.... razlog je i više nego očit. Nije mi žao reći ću vam iskreno. Nakon toliko godina pokušavanja i isčekivanja na njegov dolazak na ovaj svijet bilo bi isuviše jadno od mene kada bih svog anđela zanemarivala zbog bilo čega akamoli bloga.

Dakle dragi moji stari i novi blogeri hvala vam još jednom na vašim glasovima, bila mi je čast.

sandra28sb @ 11:36 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
utorak, listopad 21, 2008Evo i nas dragi moji blogeri konačno na ovim stranicama.
Vrijeme kao da leti. Samo što se okrenem par puta oko sebe i vidi ti čuda prođe tjedan, pa još jedan. Josip puni uskoro tri i pol mjeseca svog života i već je prvi puta prespavao noć kod bake i djeda.
Ja i dragi bili u subotu u svatovima. No kad smo se u noći vratili kući sve nam je bilo tako prazno bez njega u stanu. Naravno da smo zvali baku i djeda kako bismo čuli kako nam je mali anđeo. Pa nismo mi srca kamenog, brinemo se mi za svoje djetešce. Ujutro nam je bilo još tužnije jer ga nije bilo u našem krevetu ( priznajem ... beba spava kod nas jer imamo sitnih tehničkih problema o kojima ne bih sada), nije bilo njegovog osmijeha i veselih okica kad se probudi nakon prospavane cijele noći. Jedva smo dočekali otići kod bake i djeda po njega. Tako nas je radosno dočekao kao da je i sam osjetio da nas nije vidio od prethodnog dana.

Samo to odvajanje za mene bio je još jedan dokaz koliko sam već sada vezana za svoju bebu i kako mi je život ustinu na neki način bio prazan dok ga nije upotpunio.
Hvala ti Bože na predivnom anđelu božanstvenog srca i veselih okica.
sandra28sb @ 23:40 |Komentiraj | Komentari: 70 | Prikaži komentare
petak, listopad 3, 2008
Zašto Inat?

Evo zašto: Cijeli svoj život kad pogledam malo unatrag, nikome se ne opravdavam zbog svojih djela, riječi... ni suprugu, ni roditeljima pa ni prijateljima, jer ja sam naprosto takva: Inatljiva....... tvrdoglava......
Uskoro će biti punih dvije godine mog bivstvovanja ovdje na Indexovom blogu i zbog nekih pojedinaca koji nisu shvatili da je ovo moj blog na kojem pišem i radim ono što volim neka jednostavno ne zaviruje u njega.

Svi vi koji me već toliko dugo posjećujete znate kroz što sam sve prošla da bih na svijet donijela našeg malog anđela. Vama nemam što za zamjeriti, već naprotiv zahvaliti što ste i dalje uz mene bez obzira na to koliko malo vremena posvećujem vašim blogovima. Znam da me razumijete.

Josipu će uskoro tri mjeseca. Malo nam se prehladio, kašljuca, ali i to će proći. On je pravi mali borac, nijednu noć od svog rođenja nije izgubio. Spava kao veliki dječak po cijelu noć, iako zna kasno zaspati, no to nadoknadi po noći i spava po šest sati u komadu. I sad kad ga nosić pati vesela je beba, kažem vam..... nije mrljav na mamu već jak i čvrst na tatu.
Njegovi osmijesi griju mi srce jer su tako iskreni i nježni, upućeni meni i to me ispunjava kroz dan.
Promijenio mi je život doslovno. I kako rekoh sinoć mojoj dragoj M. sad znam što znači biti majka.(kada beba otkrije svoje rukice)
sandra28sb @ 10:43 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 25, 2008

Evo nas opet dragi naši blogeri.
Ovaj put javljamo se u dvoje. Josip je budan i leži u kolicima kraj mene i nešto pokušava reći ali ja vam to ne znam prevesti. Pokušajte sami dokučiti što vam moja mala maza želi reći, pomoći ću vam s informacijom da on tako slatko zvuči kao mala maca koja se mazi.

Zašto operacija Pidžama??
Slika ispod puno toga govori.......  Što se zapravo dogodilo?
Josip je kao i većina drugih beba dobio dosta robice od naših rođaka i prijatelja i ja sam mislila kako za ovu pidžamu još ima vremena. Kad ono vidi vraga ..... Josip brzo raste..... a ni ti brojevi na dječjoj robici nisu realni..... Josipu pidžama na knap. I što mi preostalo?? Škare u ruke.... ljubav moja ga drži za nogice i cap cap..... beba je nakon toga dobila čarapice na nogice...
Pouka je nakon svega da sad unaprijed već odmjeravam veličine i isprobavam na Joletu.....I tko to kaže da dečkići ne mogu nositi crvenu boju??
Danas je mojoj maloj mazi punih dva i pol mjeseca života. Vrijeme leti.....
Ponosna sam majka koja ima tako dobro dijete. Još nijedna izgubljena noć.... Hvala Bogu.....
Josip je noćna ptica poput njegove mame. Ne ide spavati prije ponoći ali zato se budimo oko deset ujutro......
Njegov osmijeh je zarazan... smije se i kad spava no to sve mame znaju.
Nekidan smo mu kupili novu kadicu za kupanje jer u staroj za njega više nema dovoljno mjesta,obožava se kupati.
Ovaj put neću pričati o sebi jer zaista nema smisla. Svima vama koji me i dalje obilazite od danas obećavam....... smanjujem bivstvovanje na facu.... i obilazim vas ovdje češće....

P.S. Josip vam šalje osmijeh.

sandra28sb @ 11:30 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 17, 2008Dugo nas nije bilo, ali ja kao i svaka brižna majka svo vrijeme želim posvetiti svom malom anđelu. Josip već polako gazi prema svom trećem mjesecu života. U ponedjeljak smo bili u posjeti pedijatrici, beba je sada teška 5450g i dug je 56cm. Za sada je s njim sve u redu i nadam se da će tako i nadalje ostati. Dobio je redovno cjepivo za dva mjeseca starosti i idući odlazak u savjetovalište je tek za dva mjeseca.
A sada malo o meni...... hehe

Ja sam vam blogeri moji.....jednostavno.....SRETNA!!!!
Ovo je nešto uistinu predivno i naljepše što mi se moglo dogoditi. Slušala sam sve žene, prijateljice, sestru pa i moju mamu.... a brođanku da i ne spominjem. Sve su govorile s isti žarom i iskricama u očima.
Sebe gledam u zrcalu s njim u naručju i primjećujem isto. I meni se to događa. Svaki trenutak s njim je čaroban a njegovi osmijesi liječe dušu i rastvaraju usne na osmijeh. Ponosna sam na svoje malo dijete i zahvaljujem svaki dan Bogu što mi je poslao svog malog anđela da ga pazim, mazim i ljubim, učim životnim mudrostima kako bih ga na kraju vratila Bogu onakvog kakvog bi ga i sam učinio na nebu.
Ufff.... raspisah se ja.... No srce mi je puno radosti..... a oči svakodnevno pune suze radosnice......
Uistinu.... čuda postoje...... svjedok sam jednog.....


sandra28sb @ 11:33 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 4, 2008

Dragi moji blogeri.... Josip se krstio u nedjelju 31.08.
Bilo je svečano i lijepo.... u obiteljskom krugu.
Bili smo ponosni roditelji našeg malog sina, bio je miran cijelu misu. Spavao je kao pravi anđeo.

Uskoro se bliži i punih dva mjeseca Josipovog života, i drugog odlaska u savjetovalište. Već na svojim rukama mogu osjetiti kako je sigurno teži od pet kilograma. Svakim danom je sve slađi i slađi. Smije se već na veliko, pogotovo kad mu se priča i kad nije pospan. Grčevi polako prestaju a ja i moja ljubav uživamo u čarima roditeljstva i Josipovim osmjesima.
sandra28sb @ 17:17 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 25, 2008

Jesmo li vam bar malo nedostajali?? Hehe, mi smo vam postali prave skitalice. Stalno negdje putujemo, vozimo se.
Bili smo kod pedijatrice i sve je prošlo o.k. Josip se udebljao za mjesec dana 1kg, i narastao jedan centimetar, mada je po našoj procjeni i više. Iz ordinacije smo izašli kao stampedo jer je beba dobila grčeve i smirila se tek na svježem vanjskom zraku. Ovih dana grčevi su se prorijedili i nadamo se da se više neće vraćati.


S obzirom da smo početnici u roditeljskim slatkim obvezama trebalo nam je malo vremena i sada se Josip voli kupati. Nema plakanja kao ranije čak naprotiv veseli se i smije za vrijeme kupanja.Bili smo čak na kirvaju. I to na dva, za Sv Roka i Na Veliku Gospu.
Jučer smo imali jednu nama dragu gošću u gostima iz Zagreba. Zna ona o kome je riječ.
Drago mi je što sam prošle godine u Zagrebu upoznala baš nju. Hvala ti prijateljice zato što si takva kakva jesi: Dobra duša.
sandra28sb @ 09:32 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 11, 2008

Dragi moji blogeri..... Josip je jučer napunio mjesec dana. I vidite ga sad.....

Ovako beba izgleda kad se predozira s mlijekom..... heheDok mama i tata piju kavu na gradskom korzu .... beba pije mlijeko......Naravno da sa sinom tata nedjeljom ujutro ide kupovati kruh... to se uči od malena.....

Naša beba ovih dana ima grčeve pa se s njima borimo..... u srijedu idemo na prvi pregled kod pedijatrice pa ćemo vas informirati o novostima.......
sandra28sb @ 22:41 |Komentiraj | Komentari: 38 | Prikaži komentare